Katar’dan İlk Açıklama: ”Biz Taciz Etmedik”

Birleşik Arap Emirliği’nin Katar Savaş Uçaklarıyla Yolcu Uçağımızı Tahrik ve Taciz Etti Açıklamasının Ardından Katar Biz Yapmadık

Katar Sivil Havacılık İdaresi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), “Katar savaş uçaklarının BAE’ye ait iki yolcu uçağını taciz ettiği” yönündeki iddiasını yalanladı.

Sivil Havacılık İdaresi tarafından yapılan ve Katar haber ajansı QNA’da yayınlanan açıklamada, “Bu iddia, BAE’nin pek çok defa Katar hava sahasına yaptığı ihlalleri örtbas etme girişimidir.” ifadesine yer verildi.

BAE’den böyle bir açıklama yapılmasının Katar tarafından şaşkınlıkla karşılandığı belirtilen açıklamada, Katar’ın, uluslararası hava güvenliği ve kalite standartlarına uyduğu kaydedildi.

BAE Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dün, Katar savaş uçaklarının BAE’ye ait iki yolcu uçağını taciz ettiğini öne sürmüştü.

Katar, BAE’ye karşı 21 Aralık 2017, 3 Ocak, 14 ve 25 Şubat ile 4 Mart tarihlerinde hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla Birleşmiş Milletlere (BM) başvuruda bulunmuştu. Katar, Bahreyn’i de iki kez hava sahası ihlali yaptığı iddiasıyla şikayet etmişti.

katar-bae

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir