casus-yazilim

İstanbul Büyük Şehir Belediyesin’de Casus Yazılım Skandalı

İstanbul Büyük Şehir Belediyesin’de çalıştığı tespit edilen Beytullah Yetim sahibi olduğu internet sitesiyle, insanların haberi olmaksızın cep telefonlarına casus program yüklemekte. Beytullah Yetim özel dedektiflik görevi yaptığını ileri sürerek, insanların kişisel yaşam alanlarını kısıtlayıcı casus yazılım ürünleri satmakta olup sanal takip ürününü halka açık alanda pazarlamakta. Beytullah Yetim yasadışı davranışlarıyla İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin ismini kullanıp insanlara güven telkin ediyor.

İstanbul’da tespiti yapılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı anlaşılan şahıs, internet sitesi üzerinden insanlara casus programların dağıtımını yapıyor. Telefonlarına casus programın yüklendiğinden haberi olmayan insanların kişisel bilgilerine erişerek bu bilgileri anlaşmış olduğu insanların kullanımına sunuyor. İnternet üzerinden yaptığı bu işte kişisel yaşam alanına müdahale eden sanal yazılımları hiçbir yasal dayanağı olmaksızın bir takım ücret karşılığında insanların kullanımına sunuyor. Şahsın bu yolla gerçekleştirmiş olduğu birçok suç olayı var. Arama motorları üzerinden ulaştığı insanlara belirli bir ücret karşılığında ürünlerin kurulumunu ve raporlamasını yapıyor. Android işlemcili telefonlara fiziki temas ile yüklenen ve apple markalı telefonlarda ise hiçbir fiziki temas olmaksızın, sadece telefonun ICloud kimliğini ve giriş bilgilerini bilmek kaydıyla uzaktan yükleme yapıyor.

 

+90533 306 16 65 numaralı telefondan şuanda bile fiziki, sanal takip yapıyor. Alan adının kimlik bilgileri resimde açıklanmıştır.

  • Şahsın kimlik bilgilerini doğrular nitelikte olan bilgilere isimtescil.net/whois adresi üzerinden ulaşılabiliyor.
    ozeldedektiflikburosu.com adresinin sahibi olan Beytullah Yetim’in sahibi olduğu alan adı Whois sitelerinden sorgulanabiliyor.

  • Beytullah Yetim kimlik bilgilerinin kolay bir şekilde öğrenilebildiğinden habersiz görünüyor ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanarak insanlara vaatlerde bulunuyor.

casus-yazilim

  • ozeldedektiflikburosu.com adresinde faaliyet gösteriyor, internet sitesinde kayıtlı olan cep telefonunu şuan bile kullanıyor.

ibb-den-casus-yazilim

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan Beytullah Yetim’in yaptığı bu yasadışı eylemin biran önce önüne geçilmelidir.
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir