Ünlülerin Arasında Uyuşturucu Krizi Yaşandı

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Mehmet Erdem’in başı çektiği soruşturmada karar açıklandı

Uyuşturucu davasında Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım’ın da olduğu isimler “uyuşturucu madde kullanmak” 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan beraat ettiler.

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında ünlü isimlerin davalarına avukatları katıldı. İkili başka suçtan tutuklu toplamda 10 sanığın hazır bulunduğu soruşturmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki diyeceklerini sordu. Sanık Kenan İmirzalıoğlu’nun avukatı Cemalettin Mutlu söze girerek , müvekkilinin uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan beraati istenirken, kullanma isteğinden de ceza verilsin istendi.

SARMA SİGARA İSTEMİŞ

Avukat Mutlu, “Kenan Bey daha önce yaptığı savunmasında da belirttiği gibi paparazzilere yakalanmadan rahat tatil yapmak için Yunanistan Simi adasına gitmiştir. Buraya gitmek için pasaport gerekmemektedir. Müvekkilim sağlıklı yaşayan biri olarak sigarayı da bırakmıştır. Yalnızca alkol aldığı zaman tek tük sarma tütün içmektedir. Adada teknedeyken sarma sigara istemiş ancak tercümanın yanlış çevirmesi sebebiyle kendisine içerisinde başka maddeler olan sigara verilmiştir. Sigarayı içerken farklı olduğunu anlayınca atmıştır. Testlerde çıkan uyuşturucu madde de budur. Kenan Beyin kasten yaptığı bir şey yoktur. Kamu düzenini bozacak bir şey yapmamış, bu maddeyi de yurt dışında içmiştir” diye açıkladı.

Ünlü uyuşturucu krizi

ÇALIŞANLAR YOĞUNDU

Ünlü isimlere uyuşturucu madde temin ettiği iddia edilen set işçisi Ahmet Sağlam, uyuşturucu bulundurduğunu belirtti. Sanık Sağlam, oyunculara ben uyuşturucu satmıyorum diyerek: “Ben bunu ticaret olarak yapmadım. Temin ettim. Oyuncu oldukları için yoğunlardı. İşleri vardı diye gidip ben aldım” ifadelerine yer verdi.

OPERASYON OLACAĞINI BİLMİYORDUM

Uyuşturucu operasyonunu biliyordu ve bu konuda oyuncu Hakan Yılmaz’ı uyardığı iddiasıyla yargılanan polis memuru suçlamayı kesin bir dille reddetti. Sanık Fatih A., “İddia edilen suçu işlemem mümkün değil. Benim kesinlikle bu suçu işlemem mümkün değil. Operasyon olacağını önceden bildiğim doğru değildir” diye açıklamada bulundu.

Sanık Engin Günaydın’ın, müvekkilinin madde bağımlısı olmadığını, can sıkıntısında veya yurt dışına çıktığında kullandığını öne sürdü. Sanık Ersin Korkut’un avukatı da müvekkilinin bu olaydan sonra uyuşturucu maddeyi bıraktığını söyledi.

ÖZBAL KÖTÜ ADAMI OYNUYOR

Evinin terasında uyuşturucu madde ele geçirilen eski Yeşilçam oyuncusu Hanifi Eray Özbal’ın sözcüsü, polis tarafından başlatıla soruşturmanın adli ve hukuki olmadığını savundu. Müvekkilinin eski Türk filmlerinde oynadığını belirten avukat, Özbal’ın bu filmlerde rol gereği uyuşturucu içtiğinin soruşturma dosyasına konulduğunu söyledi.

Esasa ilişkin savunmaların ardından mahkeme, avukatlara son sözlerini sordu. Tüm avukatlar beraat talebinde bulundu.

Davayı son veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların “örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak” beraatlerine açıkladı.

10 AY HAPİS

Mahkeme, ünlü isimler Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Mehmet Erdem, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Şahin Irmak, Engin Günaydın, Ersin Korkut, Duygu Yetiş, Murat Eken, Hanifi Eray Özbal, Koray Candemir, Onur Buldu ve Cemil Büyükdöğerli’nin “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan beraatine hükmetti. İsimler arasında “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Sanıkların 5 yıl denetim süresine tabi tutulmalarına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi’nin “uyuşturucu ticareti yapmak”, polis memuru Fatih A.’nın ise “görevi kötüye kullanmak” suçundan beraatine hükmetti.

DİĞER KİŞİLERE FARKLI CEZA

Diğer sanıklardan Dilek Dağtaş, İbrahim Bayraktar, Ahmet Sağlam, Aydın Kardaş, Zeki Yalçın “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay, Ahmet Yılmaz 5 yıl, Özhan Binici, Nusret Aldemir, Abdurrezzak Şin ticaretten 4 yıl 2 ay, Ahmet Çardak, Mustafa Çardak 5 yıl 10 ay, Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Cemil Zirek, Gül Zirek 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş ve Mehmet Fırat Alyamaç, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan beraat etti.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir