Ünlü diyetisyen

Tanınmış Diyetisyene Şok Karar

Ünlülerin diyetisyeni Murat Topoğlu 11 yıl önce boşanan eşi, nafakasını ödemediğinden dolayı dava açtı.

İstanbul Aile Mahkemesi’n de soruşturma başlatan Aleyna Topoğlu’nun annesi Hülya Öztürk ile babası Murat Topoğlu’nun 19 Nisan 2007 tarihinde evliliklerini ayırdı, mahkemenin 11 yıl önceki kararında müşterek bebeğin velayetinin anneye verdiği belirtildi. Mahkeme ayrıca aylık bin 500 lira olan iştirak nafakasının her yıl enflasyon oranında yükselerek babanın ödemesine karar verdiği, ayrıca yıllık 20 bin liradan az olmamak üzere Aleyna Topoğlu’nun okul ve diğer masraflarının da babası tarafından karşılanmasını hükmetti.

Aleyna Topoğlu’nun 20 yaşına girdiği, babanın da nafaka ödemeyi kestiği anlatılan davada, “Son dönemde diğer masraflar da baba tarafından ödenmedi”.

Kızının 18 yaşına girmesiyle davanın ortadan kalktığını düşünen baba Murat Topoğlu, nafakayı kesince anne Hülya Öztürk de zora düştü” denildi.

Eğitim hayatının koruma altına alınması gerektiğini dava dilekçesinde anlatan Aleyna Topoğlu’nun sözcüsü, “Davalı baba, müvekkilimin onayını dahi almadan müvekkilimi özel bir okula yazdırmış, annesini de okula yakın bir yere taşınmasına neden olmuştur. Müvekkilim ile annesi okula yakın bir yere taşındıktan sonra davalı baba hiçbir şekilde yardım etmemiştir” diye açıklamada bulundu.

Ünlü diyetisyene şok karar

Babasının desteğiyle bir üniversiteye kayıt olduğunu, ancak okul masraflarının yüksek olduğunu söyleyen Aleyna Topoğlu’nun avukatı, “Müvekkilimin okuluna devam edebilmesi için üniversitenin belirlediği 21 bin 217 euroyu okuluna yatırması gerekmektedir. Müvekkilimin artık yurt dışında okuması nedeniyle masrafları da artmıştır. Nafakanın sona erdiği tarihten itibaren aylık 7 bin 500 liralık yardım nafakasının davalı babadan alınarak eğitimi süresince müvekkilime ödenmesine karar verilmesini istiyoruz” dedi.

KIZINI YURT DIŞINDA OKUTMAK İSTEMİYOR

Davalı baba Murat Topoğlu’nun avukatı ise soruşturma belgelerinde yapılan harcamaların anne tarafından mı yoksa davacı Aleyna Topoğlu tarafından mı yapıldığının mümkün olmadığını söyledi. Aleyna Topoğlu’nun hastanede alkol tedavisi gördüğünü iddia eden Murat Topoğlu’nun avukatı, “Ayrıca davacının intihara eğilimi vardır. Hollanda’da bir miktar uyuşturucu ve alkol kullanımı serbesttir. Bu nedenle müvekkilim kesinlikle kızının Hollanda’ya üniversite eğitimi için gitmesine rıza göstermemektedir. Müvekkilim yeniden evlenmiştir. Özürlü çocuğu vardır. Bu nedenle çeşitli masrafları vardır” dedi.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir