SAVARONA’DA MİLLETVEKİLLERİ DE BULUNUYOR

Rus basını, fuhuş baskınında gözaltına alınıp diplomatik pasaportu ile serbest kalan meçhul kişinin Kazakistan Dışişleri Bakanı olduğunu yazdı

Rus basınında büyük medya uyandıran fuhuş operasyonunda Kazakistan Dışişleri Bakanı’da bulunuyor:

Ünlü yat Savarona’ya fuhuş baskını yapıldığında bir bakanın kırmızı pasaportu sayesinde aradan sıyrılıp bir jetle ülkesine kaçtığı ortaya çıkmıştı. İşte o esrarengiz politikacının Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev olduğu söylendi. Kazak basın ekibi, gemide dışişleri bakanıyla birlikte iktidardaki Nur Otan partisinin üyesi ve Başbakanlık danışmanı Ravşanoviç’in de olduğunusöyledi. Göcek’te Atatürk’ün yaşamının son döneminde kullanmış olduğu Savarona Yatı’na yapılan fuhuş baskınıyla ilgili skandal üzerine skandal yapıldı. Savarona’yı armatör Kahraman Sadıkoğlu’ndan alan  Kazak asıllı ABD’li iş adamı Tevfik Arif’ine hüküm kesilmesini ardından yattaki meçhul Kazaklar’ın peşine düşen Rus basını, bomba etkisi oluşturacak bilgilere ulaştı. Baskında tutuklandıktan ve göz altına alındıktan sonra kırmızı pasaportlarını kullanarak özel bir jetle Kazakistan’a dönen kişilerin kimliği sır gibi korunuyordu. Alemcilerin Kazakistan Dışişleri Bakanı ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) Başkanı Kanat Saudabayev ile iktidardaki Nur Otan partisinin personeli ve Başbakanlık danışmanı Bircan Murataliev Ravşanoviç olduğunu bildirdi. Kazak internet sitesinin haberlerine göre 9 aylık izlemenin ardından gerçekleşen fuhuş baskını şöyle oldu: “Türk jandarması, Ege sularına açılan yatı takibe aldı. Yapılan baskın sonucunda fuhuş alemini organize ettiği belirtilen Kazak asıllı ABD’li işadamı Tevfik Arif tutuklanırken Dünya Yahudi Kongresi üyesi olan ve PETKİM ihalesine de girerek Türkiye’de gündeme oturan Kazak asıllı Yahudi işadamı Aleksander Mashkevich de gözaltına alındı.

Fuhuş baskını

Sonrasında ‘İsmailov da yattaydı’ iddiası Aynı soruşturma kapsamında Antalya’da 1.5 milyar dolara inşa ettiği Mardan Palace Oteli ile gündeme gelen ve Savarona partisine katıldığı iddia edilen Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov da ifade verdi. Jandarma baskının en flaş isimleri ise 1992-1996 yılları arasında Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği görevini yapan ve şu anda Dışişleri Bakanı olan Kanat Saudabayev ve Nur Otan partisinin üyesi olan Bircan Murataliev Rauşanoviç’ti”. Ankara-Astana arasında Yatta fuhuş yaptığı belirtilen Ukraynalı ve Rus fuhuşçularla birlikte sorguya alınan Kazak diplomatlar önce diplomatik bir skandala yol açmamak için kimliklerini sakladı. Ancak daha sonra kırmızı pasaportlarını göstererek ülkelerine dönmek istediklerini söyledi. Bu sırada Ankara-Astana arasında yoğun bir telefon trafiği başlatıldı. Kazak siyasetçiler için özel bir jet ayarlandı ve Dışişleri Bakanı ile Başbakanlık danışmanı bu jetle ülkelerine döndü. Türk basınında bu iki siyasinin adı bile geçmedi. Kazak sitesinin ortaya attığı Rus kaynaklara göre Ankara, Kazakistan hükümeti ile iş birliği içerisinde bakan ve danışmanın isminin geçmemesi için jandarmaya kesin bilgi verdi. Ancak ardından uzun zaman geçmesine rağmen Kazak Geokz.tv sitesi skandalın peşini hiç bırakmadı. Astana’da üst düzey hükümet yetkililerinden Savarona’da yakanan diplomatik pasaportlu üst düzey hükümet yetkilisinin Dışişleri Bakanı ve AGİT Başkanı Saudabayev olduğunu doğrulattı. Rus Regnum ajansı da Kazak Dışişleri Bakanlığı’ndan fuhuş baskını yapıldığı sırada Saudabayev’in makamında bulunmadığını, yurt dışında olduğunu doğrulattırdı.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir