Raci Şaşmaz dolandırıcılık

Raci Şaşmaz Hakkında Suç Duyurusu Açıldı

Uzun bir süreyle Kurtlar Vadisi yapımcılığını yapan ünlü Raci Şaşmaz Şirketi Pana Yapı’nın Fikirtepede ki Projesinde yaşanan olaylardan Selimoğlu İnşaat’a suç duyusunda bulundu. Kira desteğinin kaldırıldığını aktaran mağdurların 100’den fazla olduğu açıklandı. Şaşmaz açıklamasında mağdur olanlara yardım edileceğini açıkladı. Şaşmaz eski şirket yetkililerine suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’un büyük problemleri arasında çarpık kentleşme yer alıyor. Birde beklenen büyük İstanbul depremi de bazı bölgelerde kentsel dönüşümün yapılmasını zorunlu bir hale getiriyor. Kentsel dönüşüm yapılması gereken bölgelerin başında Fikirtepe geliyor. Ünlü dizi Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı olan Raci Şaşmaz şirketi Pana Yapı’nın sahibi olduğunu, Selimoğlu İnşaat’a teslim eden vatandaşların firma hakkında dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Zor günler geçirdiklerini söyleyen vatandaşlardan Engin Akgüzel kendisi gibi mağdur bırakılan diğer 100 kişinin de bu meselenin peşinden gideceğini söylüyor.

İŞ YERLERİ AÇILMADI

Şirket patronuna, şirketin yetkililerine ulaşamadıklarını ve sözleşme imzalayarak anlaştıkları ofislerinin kapatıldığını iddia eden arsa sahibi  Akgüzel yaptığı açıklamada: “Biz arsalarını Pana Yapı’ya teslim eden kişiler olarak firma hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ben arsamı verirken 1 yıllık kirayı önden teslim aldım. Diğer arkadaşlarımın anlattığına göre onlarda öyle almışlar. Ancak şuan ne ödeme yapılıyor ne de konuşacak birini bulabiliyoruz.” dedi.

MUHATAP OLMUYORLAR

Engin Adıgüzel: “Biz günlerce muhatap aradık ancak bulamadık. Firma şuan Raci Şaşmaz’nın çaycısının üzerine gözüküyor. Biz mağdur olduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burada 320 kişinin arsası var. 100’ü aşkın kişi de suç duyurusunda bulundu. Ayrıca çaycısı da eskiden dizilerde figüran olarak oynuyormuş.” dedi.

MAĞDURİYETLER ORTADAN KALKACAK

Raci Şaşmaz dolandırıcılık
Raci Şaşmaz yaptığı bir konuşmada devraldığı Fikirtepe’deki Selimoğlu İnşaat şirketinin eski yöneticilerine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şaşmaz eski yöneticilerin dolandırıcılık yaptığını söyleyerek mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için uğraşacaklarını açıkladı. Şaşmaz’ın açıklamasının tamamı:

“Selimoğlu şirketinde yaptırdığım hukuki ve mali denetlemeler sonucu ortaya maalesef vahim bir sonuç çıkmıştır. Bu sonuç üzerine şirketimin eski üst düzey yöneticileri K.U, Y.U ve N.T başta olmak üzere nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemiş olduğunu düşündüğüm kişiler hakkında emniyete ve savcılığa şikayette bulundum.

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projeleri yapan ve 2,5 yıl boyunca finansal yatırımcılarından olduğum bu şirketin yöneticilerinin suistimalinin tespit ve detaylandırılması altı ay süren yoğun hukuki ve mali incelemeler sonucu ancak oluşturulabilmiştir. İncelemelerde şirketimin ve bize güvenen şahısların nitelikli dolandırılması, güvenin kötüye kullanması suçları başta olmak üzere elde ettiğimiz güçlü bulguları adli makamlarla paylaştık ve yasal gereğinin yapılmasını talep ettik. Şüpheli sanıkların İstanbul-Fikirtepe’de birçok ada temsilcileri ile birlikte bu defa başka projeler için halen rant peşinde olduklarına dair bir takım bulgular da bulmuş durumdayız. Başka insanlarında mağdur edilmemesi için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Şüphelilerce, tüm hukuksuz eylemlere ve arsa sahiplerinin manipule edilerek şahsım ve konuyla hiçbir ilişkisi bulunmayan şirketlerimin hedef gösterilmeye çalışılmasına rağmen , taahhütlerin yerine getirmek için tarafımdan gereken tüm özveri hukuksal çerçevede yapılacaktır; Aldığımız önlemler ve çalışmalarımız, kullanılan ismimizin insanların güvenini nekadar hakettiğini bir kez daha ortaya koyacaktır” dedi.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir