Prof. Dr. Ali İlseven

MEHMET KADİR DÖĞME VE MUSTAFA DÖĞME HAKKINDA TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Prof.Dr. Ali İlseven’i temsilen Av.Leman Türkmenoğlu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına geçtiğimiz günlerde Mehmet Kadir Döğme ve Mustafa Döğme aleyhine Silahlı Fetö Terör Örgütüne Üye Olma, Tehdit ve Şantaj ile Örgüt adına Para Tahsil etmek suçlaması ile şikayette bulunulmuş ve Savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında tanık ifadelerine başvurulmuş ve tanıklar Şüpheliler Mehmet Kadir Döğme ’nin ve Mustafa Döğme ’nin Sayın Prof.Ali İlseven’den tehdit ve şantaj yolu ile zorla Fetör Terör Örgütü adına 460,000 USD, 985,000 EURO, 230,000 TL sını zorla gasp ettiğini bununla yetinmeyerek 3.000.000 USD daha talep ettiğini ifade etmiştir ve tanıkların bu beyanları tutanaklara geçmiştir.

Fetö firarisi Hüseyin Döğme ’nin oğlu Şüpheli Mehmet Kadir Döğme ve Fetö firarisi Hüseyin Döğme’nin Kardeşi Şüpheli Mustafa Döğme ’nin bu iddialar ve tanık beyanları karşısında kendilerini savunmak için verdikleri beyanlar da muhtelif Belediyeler (Kilis ve Eesenyurt ) resmi kurum ve kuruluşlarla aralarında ki bağış protokollerinin dosyaya sunulmuş olduğu görülmüştür.

Bu protokoller ve bağışlamaları yapanlar araştırıldığında da;

Hüseyin Döğme Londra Kamping Turizm Seyehat Eğitim Sağ.Akaryakıt Yayn.Sportif Faaliyetler San. Ve Tic. A.Ş

Döğme Akaryakıt Turizm Spor İnşaat Ticaret Ltd. Şti

Döğme Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş

İsimli şirketlerle karşılaşılmıştır.

Sonuç itibarı ile bu bağışların ne amaçla yapıldığı meçhul olmakla birlikte bağışı yapan şirketler ve ortaklarının Fetö Terör Örgütü firarisi olduğu ve bağışı yapılan mal varlıklarının Ohal kapsamında el konulan varlıklardan olduğu resmi makamlarca medya organlarınca yayınlanmıştır.

Soruşturmanın seyrinin tanık ifadeleri ve toplanan delillerle genişlemiş olması ve şüpheleri ortadan kaldırmış olması kanaati ile Sn.Av.Leman Türkmenoğlu Fetö firarisi Hüseyin Döğme’nin oğlu ve Kardeşi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığından tutuklama talebinde bulunmuştur.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir