vira istanbul yıkılıyor

Mahkeme Vira İstanbul Projesiyle ilgili kararını açıkladı

Beylikdüzü Belediyesi ve Gül İnşaat ortaklığı ile yapılan Vira İstanbul Projesinin ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) Raporu İdare Mahkemesinde İptal edildi.

Heyelan bölgesine kurulan projeye kim dur diyecek

Bilirkişi heyetinde “YIKILMALI” dediği vira istanbul projesi mahkeme kararıyla yıkılacak. İnceleme yapıp bu konuyu mahkemeye taşıyan Hasan Basri Akın mahkeme kararını beklediğini ve açıklanır açıklanmaz kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez işe koyuldu

Ekrem İmamoğlu vira istanbul

Bir önceki dönemde bir metrekare arsa satılmamasına izin vermemesiyle övünen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye görevine gelir gelmez yaptığı ilk meclis toplantısında, ‘100 Dönüm Arazi’ olarak bilinen arsanın satış yetkisini almıştır. Aynı günlerde bu olay belediyede büyük yankı uyandırmıştı.

Belediye ihaleyi Gül İnşaat A.Ş. ye verdi ve proje adına “Vira İstanbul” dedi.

Vira istanbul için hasılat paylaşımı yönetemiyle yüzde 35’e Gün İnşaat AŞ’ye verilmesi ilçede büyük tepki oluşturdu. Vatandaşlar; “Beylikdüzü’nde yüzde 35’e arsa mı kaldı? O arsa bizim değilde Ekrem İmamoğlu’nun olsaydı, yüzde 35 ile verir miydi?” şeklinde tepkiler yağdırdılar. Geçen aylarda ise FETÖ kapsamında Gül İnşaat Proje AŞ yönetim kurulu başkanı Yalçın Gül’ün evi ve işyeri aranmıştı.

Projeye büyük kapsamlı ceza

Hasan Basri Akın’ın olayı farketmesiyle projenin ÇED raporu yada ÇED gerekli değildir belgesini almadan başlandığı ortaya çıkmıştır. İnceleme yapan Çevre ve şehircilik İl müdürlüğü yetkilileri, Vira İstanbul projesine 7 milyon 900 bin TL ceza kesti.

Projede sürekli daire ve dükkan sayıları değişiyor

Daire ve dükkan sayısının sürekli değiştiğini söyleyen Akın, “Vira istanbul doğuruyor,gün geçtikçe daire sayıları sürekli artıyor” dedi.

Heyet Projeyle ilgili olarak “YIKILMALI” açıklaması yaptı

vira_istanbul_yikiliyor_mu

Proje konusunu mahkemeye taşıyan Hasan Basri Akın’ın talebi üzerine mahkeme heyeti projeyi yerinde inceledi. Proje ulusal basın haberlerine konu oldu. Açılan mahkemenin yetkilendirdiği bilirkişinin raporu zamanında hazırlamadığını söyleyen Hasan Basri Akın, “Raporla ilgili sürekli adliyeye gitmek zorunda kaldım” dedi. Geç gelen raporun heyete verildiğini belirtti. Hemen sonrasında ise Hasan Basri Akın, “Adaletin kestiği parmak acımaz” dedi.

Hasan Basri Akın; “Yasalar gereği yıkılmalı”

Projedeki inşaatların 2872 sayılı çevre kanunu gereği yıkılması gerektiğini söyleyen Akın, ilçede ayrı durumda olan başka projeler de olduğunu belirtti. Aynı kapsamdaki projeleri de şikayet ettiğini belirtti. Raporun sonuç kısmında Akın’ın söylediklerini doğrulayan şu ifadeler kullanıldı; Gül İnşaat Proje AŞ ÇED gerekli değildir belgesi alınmadan önce ruhsat aldığı için, 142 ada 19 – 20 parselleri içermeyen tanıtım dosyası hazırlandığı için süreç mevzuata uygun işletilmemiştir. Bu süreç içinde çalışmalarına başladıkları ve durdurmadıkları için yapı alanını eski haline getirmekle sorumludur…

Peki projeden doğan zararı kim karşılayacak?

 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Akın, “Kanun gayet açık ve net” dedi. Proje inşaatlarının yıkılmasıyla bir çok insana yazık olacağını belirten Akın yalan söylediklerini idda etti. Fatura kesmek için kat mülkiyetinin olması gerektiğini, bununla birlikte satış yapılamayacağını söyleyen Akın, ” Bu duruma rağmen satın alanlar olmuşsa, proje yetkilileri olan Gül İnşaat Proje AŞ ve Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile imzası olan belediye yetkilileri bu zararı karşılamak zorundadırlar” dedi.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir