Haciz gelen koleje baskın

Haciz Gelen Kolej

2016/2017 eğitim öğretim döneminde Bilge Adam Koleji’ne haciz memurları baskın verdi.

Antalya’nın ünlü eğitimci isimlerinden Ahmet Uraz tarafından Uncalı’da açılan Bilge Adam Kolejleri’nde işler açıldığı günden itibaren sinek avlamaya başladı. Ekonomik olarak sıkıntıya giren koleji İstanbullu bir iş adamına sattığı ileri sürülen Uraz Eğitim Şirketi’nin, bu okulu sattıkları şirketten işletmeye devam ettiği söylendi.

Ancak, daha önceki sahibinden kalan alacakları olduğunu iddia ederek 6 ayrı alacaklı şirket icra işlemi başlattı. İddiaya göre 7 milyon lira borçlu olduğu belirtilen Uraz Eğitim Şirketi borcu vermeyince alacaklı şirketlerin avukatları bugün öğleden sonra okula gelerek eğitim araçlarına el koymak istedi. Masa, yazı tahtaları, sıralar, elektronik cihazlar sökülerek icra eden memurlar akşam geç saatlere kadar okulda bekledi. Haciz edilenler arasında piyano da bulunuyor.

Öğrencilerin önünde olan icra işlemi velileri şok etti. Öğrenciler, velilerini arayarak okula gelmesini bekledi.  Bir veli, Haber muhabirine, “Çok üzüldük. Çocukların gözünün önünde altlarından sıraların alınması, yazı tahtalarının haczedilmesi hoş değil. Sadece bir şirketin 3 milyon TL alacağı olduğunu duydum” diye açıklamada bulundu.

Haciz gelen kolej

OKUL YÖNETİMİNDEN MESAJ

“Değerli velimiz; Binamızda bulunan okul arac ve gereçleri Uraz Egitimin firmalara borçları nedeniyle hacizli olduğundan bugün icra memurları ile okuldan gönderilmiştir. 05.01.2018 cuma günü eğitime ara verilecektir. 08.01.2018 pazartesi günü yeni okul araç ve gereçleri ile eğitime devam edilecektir.”

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen ve Teknoloji Lisesi’nden oluşan Bilge Adam Okulları’nın üzerine kurulu kampüste, açık ve kapalı spor alanları, modern yüzme havuzları, spinnig salonu 3D sınıfları, gözlem evi, kulüp ve aktivite odaları, kütüphane, günümüz teknolojisiyle donatılmış laboratuvarlar ve konferans-kültür merkezi bulunuyor.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir