Bağış’tan Mehmetçiklerimize ‘80 Milyon Vatandaş Onlar İçin Dua Ediyor’

Avrasya Üniversiteler Birliği Zirvesinde konuşma yapan Egemen Bağış “Şu anda Afrin’de bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiklerimize buradan şükranlarımızı, selamlarımızı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz.” dedi. 

Avrasya Üniversiteler Birliği Zirvesinde konuşma yapan Egemen Bağış, dünyanın dört bir yanından gelen konuklara “Ülkemize, İstanbul’umuza ve bu zirveye hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

İstanbul’un tarihte üç ayrı imparatorluğa başkentlik yaptığını, içinden nehir değil deniz geçen çok farklı kültür ve medeniyet beşiği olduğunu vurgulayan Bağış, aynı zamanda İstanbul’un bir eğitim başkenti olduğunun altını çizdi.

80 Milyon Vatandaş Arkalarında

Egemen Bağış, konuşmasına şu şekilde devam etti;

Bu toplantıyı huzur içerisinde, barış içerisinde gerçekleştirebildiğimiz için teşekkür borçlu olduğumuz birileri var. Şu anda Afrin’de bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiklerimize buradan şükranlarımızı, selamlarımızı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Şunu bilsinler ki bu ülkenin 80 milyon vatandaşı, bütün dualarıyla, destekleriyle arkalarındadır. Türkiye gerçekten farklı bir noktaya gelmiştir. Benim yüksek lisans verdiğim Aydın Üniversitendeki talebelerim, yedi farklı ülkeden, dokuz farklı üniversiteden ön lisans diploması alıp gelmişler. Hatta bir Filistinli öğrencim dün akşam “Ben Oxford’dan da kabul aldım ama İstanbul’u çok sevdiğim için burada okumayı tercih ettim” demişti. Bu da ülkemizin yarınlarının bence en önemli habercisidir.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir